За нас

Основана през 1989 година, фирмата е семеен бизнес, специализиран в производството на висококачествени спортни и плажни бански костюми.
Производството на Делфина е изцяло разположено в София, България, в собствена сграда от 1200 кв.м. В екипа ни работят 70 добре подготвени и отдадени служители.
Професионални дилъри предлагат продуктите ни в 24 страни по света.
Първоначално Делфина навлиза в модната индустрия с мъжко и дамско бельо, скоро след което добавя плажни бански към гамата си. В последствие фокусът ни се състредоточи върху плувните спортове и днес основната дейност на компанията са спортните бански костюми. Успоредно с това, Делфина продължава ежегодно да предлага интересна плажна колекция. 
Плажните ни колекции са представяни на водещите модни изложения в Лион, Париж и Лондон, където за пръв път взехме участие като изложител през 2001г.

През 2008 Делфина започна да произвежда бански костюми със сублимационен печат за отбори по водна топка. В момента произвеждаме за клиенти в САЩ, Австралия, Сингапур, Япония и почти цяла Европа.
През 2014 Делфина регистрира два модела custom design бански във FINA - първите одобрени от FINA custom design бански в света!
За 2018 сме подготвили два нови FINA одобрени модела. Посоката, която следваме е развитието и установяването на марката Делфина като водеща в custom design изделията в света на плувните спортове.
Нашата визия е да предоставяме уникално, цветно изживяване с безупречно изпълнение и обслужване на най-високо ниво.

На световното първенство в Казан 2015 Гари Хънт се изкачи до първото място при високите скокове, носейки Делфина, както и още пет други световни атлета, които гласуваха доверие на марка Делфина за голямото си представяне.  

На световното първенство по подводен хокей 2015, златните медалисти от Турция, както и извоювалите сребърния медал от Австралия, носеха "късметлийските бански" Делфина!